Apuseni-Tara Motilor-Rosia Montana

APUSENI – TARA MOTILOR – ROSIA MONTANA

PERIOADA: 02.06.2023 – 05.06.2023 (VINERI – LUNI) – VACANTA RUSALII

PERIOADA: 01.07.2023 – 04.07.2023 (SAMBATA- MARTI)

PERIOADA: 10.08.2023 – 13.08.2023 (JOI – DUMINICA)

PERIOADA: 31.08.2023 – 03.09.2023 (JOI – DUMINICA)

 

 

Ziua 1: Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII, Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta Bucuresti Pitesti – Rm Valcea – Alba Iulia - Valea Ariesului.

 • Oprire in Alba Iulia pentru a vizita Catedrala Reintregirii Neamului (simbol al reintregirii Romaniei si a Unirii) si Cetatea Alba Carolina.

Cazare la Hotel / Pensiune pe Valea Ariesului (zona Vartop – Arieseni).

 

 Ziua 2: Mic dejun. Vom Vizita:

 • Pestera Meziad este una dintre primele pesteri amenajate si mult timp una dintre cele mai lungi pesteri din Romania (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situata in pe Valea Meziadului, in Muntilor Padurea Craiului. Aceasta este inclusa in situl de importanta comunitara Defileul Crisului Repede - Padurea Craiului.
 • Pestera cu Cristale Farcu din Muntii Padurea Craiului este parte a sitului Natura 2000 Defileul Vadul Crisului - Padurea Craiului.  Este singura pestera cu cristale de calcit amenajata din Europa si a doua din lume care poate fi vizitata fiind descoperita de un miner in timpul lucrarilor la o galerie a fostei mine de bauxita Farcu, cercetari recente atestand si efecte benefice asupra sanatatii oamenilor.

Cazare la Hotel / Pensiune pe Valea Ariesului (zona Vartop – Arieseni).

Ziua 3: Mic dejun. Vom vizita:

 • Muzeul La Flutur, Chiscau, este intemeiat de catre Aurel Flutur iar cel mai impresionant exponat este o locomobila ce dateaza din 1910, care este inca functionabila
  Principalele categorii de obiecte sunt: ceramica, utilaje, constructii, ateliere, port popular si obiecte de uz gospodaresc.
 • Pestera Ursilor - Este formata din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica. A fost descoperita in 1975, cu ocazia unei dinamitari executate la cariera de marmura din zona. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Muntilor Apuseni, ea aflandu-se in judetul Bihor.
 • Timp liber pentru plimbare pitoresca in Arieseni.

Cazare la Hotel / Pensiune pe Valea Ariesului (zona Vartop – Arieseni).

Ziua 4: Mic dejun. Vom vizita:

 • Muzeul mineritului din Rosia Montana, localitatea minieră veche de mai bine de 2.000 de ani. Aici pot fi vizitate fostele galerii romane, pot fi vazute monumente istorice si unelte pentru minerit, precum si constructiile folosite pentru separarea aurului de piatra.
 • Scurta oprire in Sibiu.
 • Plecare spre Bucuresti, sosire in functie de trafic.

 

PRET: 1000 LEI / PERS           DURATA: 4 ZILE / 3 NOPTI

 

Pretul include: Transport cu autocar clasificat, cazare 3 nopti la Hotel/Pensiune 2-3* + mic dejun, ghid de turism atestat.

Pretul nu include: cheltuieli personale, intrari obiective turistice tarifele au caracter orientativ (Pestera Ursilor - 35 lei/adult, 15 lei/copil; Pestera cu Cristale – 30 lei/pers; Pestera Meziad - 30 lei/pers, Muzeul Mineritului Rosia Montana – 20 lei/pers,taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, orice alt serviciu care nu este mentionat.

 

Avans 30% in termen de 7 zile de la inscriere, diferenta cu 15 zile inainte de data plecarii

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 500 lei/pers. Grup minim 25 persoane.

Tarife copii:

 • Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (650 lei).
 • Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (850 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: cartea de identitate valabila.

 

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului

OBSERVATII generale:

1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;

2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;

3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie.

6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.

7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);

9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;

este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;

12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati);

13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;

14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata).

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:

 1. 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.
 2. 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
 3. 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
 4. 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
 5. 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
 6. 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
 7. 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
 8. 100% pentru biletele de avion.