Balchik – Cap Kaliakra

Balchik – Cap Kaliakra
Tarif de la 29 €

 

 

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00. Se va urma traseul Bucuresti-Constanta-Vama Veche-Balchik.
Prima oprire o vom face la Cap Kaliakra, un spectaculos promontoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae. Dupa aproximativ 30 min sosim in Balchik, al treilea port, ca marime, al Bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta Marii Negre, ce combina romantismul strazilor sale abrupte cu frumusetea marii. Aceasta asezare, veche de 2600 de ani, locuita inca din secolul V I.Hr de ionieni, redenumit mai tarziu Dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor, isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala, in ciuda afluentei de turisti. Vom vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivul cel mai interesant din Balchik. A fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidentiale, o capela, construita cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 ha – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint minoic. Timp liber pentru vizitarea imprejurimilor si pauza de pranz.
Dupa pranz, revenim spre casa pe ruta Balchik-Razgrad-Ruse-Giurgiu-Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Date de plecare 2023 TARIF SAFE PRICE HELLO SALES 30.04.2023 FIRST MINUTE 28.02.2023
01.03, 08.03, 09.05, 10.08 40 € 32 € 29 €
22.04, 30.04, 28.05, 01.06,
24.06, 15.07, 19.08, 17.09, 07.10
45 € 39 € 35 €

 Grup minim 40 pers.
ATENTIE:
Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET :
Transport cu autocar clasificat;
✓ Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
✓ Insotitor de grup din partea agentiei.
Asigurare medicala/ storno;
✓ Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali; tarife informative: Castelul si Gradina Botanica Balchik – 19 Leva/pers. (copil 0-7 ani gratuit), Cap Kaliakra – 3 Leva/pers;
✓ Masa de pranz;
✓ Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 euro/pers;
✓ Bacsis/tips - echipaj (1 eur/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani;
✓ Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Conditii de plata/anulare - Excursii de 1 zi, sezon 2023
» Avans 40% la inscriere, diferenta cu 30 zile inainte de plecare; conditii standard de anulare (safe price).
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ hello sales; penalizare 100% in caz de anulare.