HOINARIND PRIN CAMPIA BARAGANULUI

EXCURSIE 1 ZI HOINARIND PRIN CAMPIA BARAGANULUI

DATA: 02.03.2024 (SAMBATA) / 28.04.2024 (DUMINICA) / 16.06.2024 (DUMINICA) / 11.08.2024 (DUMINICA)

Pret: 170 LEI / PERS

 

Program: Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - SLOBOZIA.

Muzeul Agriculturii din Slobozia este un muzeu unic in Romania unde sunt prezentate uneltele si utilajele folosite in agricultura romaneasca de-alungul timpului. De asemenea se poate merge pe ulita unui vechi sat romanesc unde sunt expuse obiecte de patrimoniu ale vechilor institutii ale satului (posta, telegraful, bacania, politia, notariatul, biserica, etc.

Domeniul Manasia – Conacul Hagianoff a fost construit la inceputul anului 1899 la cererea lui Ion Hagianoff, fost ministru de externe bulgar, refugiat in tara noastra din motive politice. Dupa cel de-al doilea razboi mondial proprietatea este confiscata de catre regimul comunist si lasata sa se degradeze. Fiica actritei Irina Dall (Lowendal) cumpara Domeniul Manasia in anul 2006 si il restaureaza cu ajutorul unei echipe de profesionisti formata din arhitecti, constructori, designeri

?i scenografi condusa de sotul doamnei Lowendal Danila, restauratorul Dorin Danila. Domeniul include conacul boieresc, parcul de doua hectare si crama de sub conac.

Manastirea Varbila, ”Ctitorie a trei boieri din zona, biserica Manastirii Varbila a fost ridicata intre anii 1510-1532, iar numeroasele evenimente tulburi ale primei jumatati a veacului al XVI-lea au dat nastere unor legende locale despre lupte cu turcii, care, in realitate, nu au fost niciodata pe aici. Din acele timpuri ramane in continuare, fara a avea o explicatie si o acoperire in documente de epoca, doar portretul domnitorului Radu Paisie (1535-1545). La 1600 se pare ca in biserica ar fi poposit si Mihai Viteazul, venire prilejuita de infruntarea de la Bucov, cu polonezii condusi de Jan Zamoisky“, Monografie „Manastirea Varbila 1510-2012“, istoric Dorin Stanescu.

 

Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 21:00 in functie de trafic.

 

Pretul include: transport autocar clasificat, ghid de turism atestat.

 

Pretul nu include: taxa de vizitarea obiectivelor turistice - tarifele sunt orientative (Muzeul Agriculturii din Slobozia - 8 lei / pers., Conacul Hagianoff - 32 lei / pers (tarif de grup), ghizii locali, cheltuieli personale, alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica "pretul include", locuri preferentiale in autocar – primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3), taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

 

Termeni de plata: plata integrala in termen de 5 zile din momentul efectuarii rezervarii.

 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

 

Tarife copii: Copiii pana la 5 ani achita 65% din tarif (110 lei). Copiii cu varste 5 ani – 12 ani achita 85% din tarif (145 lei).

Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.

 

 

Acte necesare: cartea de identitate.

 

Grup minim: 25 persoane. Tip oferta: standard.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:

 

 1. tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 2. agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 3. daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site

-ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie.

 1. daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.
 2. ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
 3. conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 4. agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 5. este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
 6. efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati);
 7. transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;
 8. transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane , transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata)
 9. prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

 

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:

 

  1. 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.
  2. 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
  3. 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
  4. 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
  5. 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
  6. 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
  7. 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
  8. 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de AGENTIA TOUROPERATOARE (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete din portofoliul agentiei touroperatoare in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.