Cluj-Napoca-Simleu Silvaniei-Rimetea

 

 

cIRCUIT 4 zile cluj-napoca – simleu silvaniei - rimetea

 

PERIOADA: 20.07.2023 – 23.07.2023 (JOI – DUMINICA)

PERIOADA: 29.08.2023 – 01.09.2023 (MARTI – VINERI)

 

 

PRET: 920 lei / PERS       DURATA: 4 ZILE

 

Ziua 1: Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei) pe ruta Bucuresti – Pitesti – Rm Valcea – Cluj – Napoca. Vom vizita:

  • Manastirea Cozia este situata la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al raului Olt. Cu o existenta de peste sase secole, Manastirea Cozia va aminti intotdeauna de Voievodul Tarii Romanesti, Mircea cel Mare, gloriosul ei ctitor, precum si de alti mari domnitori romani si straini de care trecutul ei este legat.
  • Vom face un tur pietonal al principalelor obiective din centrul orasului Cluj - Napoca (vedere exterioara): Casa Matei Corvin (una dintre cele mai vechi monumente de arhitectura din Cluj Napoca), Monumentul Matei Corvin din Piata Unirii, proiectat pe fatada sudica a Bisericii Romano-Catolice Sf Mihail, Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului, Monumentul Avram Iancu (ridicat in cinstea memoriei personajului istoric roman, in anul 1995, de catre sculptorul Ilie Berindei); Opera Nationala Romana, Turnul Croitorilor.  

 

Cazare la hotel/pensiune in zona Cluj - Napoca.

 

Ziua 2: Mic dejun. Vom vizita:
  • Gradina Zmeilor se constituie din formatiuni stancoase de tipul gresiei care au fost modelate in timp de eroziune, ploi si intemperii. Acestea au inaltimi de cativa zeci de metri si chiar au fost botezate de oameni. Cele mai cunoscute sunt Zmeul si Zmeoaica, langa acestea mai putand fi amintite Fata Catanii, Mosul, Calugarii si Acul Cleopatrei.
  • Gradina Botanica „Vasile Fati” din Jibou a fost infiintata in anul 1968 din initiativa profesorului Vasile Fati. Ea ocupa spatiul parcului de agrement al castelului medieval care a fost resedinta familiei Wesselényi. Plantatia de baza a sectorului dendrologic dateaza din anul 1781 si contine numeroase si valoroase specii exotice lemnoase. Serele botanice adapostesc colectii variate si valoroase de plante tropicale, subtropicale si mediteraneene, plantele fiind grupate sistematic sau ecologic.
  • Castrul roman de la Porolissum, dezvoltat ca o asezare civila in jurul castrului militar roman, devenind mai apoi un prosper oras de granita, cu un important potential economic, comercial si de productie, dar si un puternic focar de spiritualitate romana.
 

Cazare la hotel/pensiune in zona Oradea.

 

Ziua 3: Mic dejun. Vom vizita:
  • Crama Silvaniei, situata in marea regiune a Dealurilor Silvaniei, Magura Simleului unde vom afla cum se face sampania Silvania de peste 100 de ani, vom vizita galeriile care ascund o istorie deosebita (primele galerii au fost sapate in stanca acum doua secole de catre comunitatea evreiasca a locului, grotele avand rolul de a depozita si a invechi vinul localnicilor. Nu in ultimul rand, vom degusta cateva tipuri de vin maturate lent pe durata a trei ani, fara adaos de dioxid de carbon.
  • Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord se afla in Sinagoga din Simleul Silvanieri. Muzeul gazduieste fotografii, marturii, un centru pentru studierea Holocaustului, dar si elemente despre fosta comunitate de evrei din Salaj.
  • Casa Memoriala Iuliu Maniu, cel mai important politician roman al secolului al-XX-lea.

Cazare la hotel/pensiune in zona Cluj- Napoca.

 
Ziua 4: Mic dejun. Vom vizita:
  • Rimetea este unul dintre cele mai frumoase sate secuiesti din Romania, situat pe teritoriul judetului Alba. Toate casele din Rimetea sunt construite dupa acelasi tipar, anume: porti inalte din lemn, varuiala alba si obloanele verzi, exista insa si mici exceptii, care apartin tamplarilor cei mai creativi. Noi ne vom avanta intr-un tur al satului pentru a putea admira amanuntit aceste comori secuiesti, pe care localnicii le prezinta cu atata mandrie. De neratat este Biserica Unitariana, cu al sau turn cu ceas, care domina peisajul intregului sat. Inconjurata de un zid de fortificatie, biserica dispune de un interior in structura baroca, cu elemente roccoco. Din Rimetea vom admirea celebra Piatra a Secuiului.
  • Cetatea taraneasca fortificata Calnic este situata in centrul comunei cu acelasi nume din Podisul

Oprire in Alba Iulia pentru a vizita Catedrala Reintregirii Neamului (simbol al reintregirii Romaniei si a Unirii) si Cetatea Alba Carolina. Luam parte la parada militara ce se desfasoara in fiecare an cu ocazia Zilei Nationale a romanilor.

Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic.

 

 

Pretul include: Transport cu autocar clasificat, ghid de turism atestat, 3 nopti de cazare + mic dejun la Hotel / Pensiune 2 - 3* in zona Cluj-Napoca, Oradea.

 

Pretul nu include: cheltuieli personale, intrarile la obiectivele turistice – au caracter orientativ (Gradina Botanica din Jibou – 10 lei/pers, Castrul Roman Porolissum – 6 lei/pers, Gradina Botanica din Jibou – 20 lei/pers, Casa Memoriala Iuliu Maniu – 10 lei/pers, vizita si degustare Crama Silvaniei – 45 lei/pers), taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

 

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

 

Supliment single: 400 lei/pers. Grup minim: 25 persoane.

Tarife copii:

Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (595 lei).

Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (780 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

 

Acte necesare: Carte de identitate valabila.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:

1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;

2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;

3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie.

6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.

7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);

9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;

este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;

12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati);

13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;

14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata).