MARAMURES – TRADITIE SI CULTURA

CIRCUIT 4 zile MARAMURES – traditie si cultura

Mocanita Viseu Cascada Cailor

 

PRET: 950 LEI / PERS     DURATA: 4 ZILE / 3 NOPTI

 

PERIOADA: 28.04.2023 – 01.05.2023 (VINERI - LUNI) VACANTA 1 MAI

PERIOADA: 17.06.2023 – 20.06.2023 (SAMBATA – MARTI)

PERIOADA: 24.07.2023 – 27.07.2023 (luni - joi)

PERIOADA: 01.08.2023 – 04.08.2023 (MARTI - VINERI)

PERIOADA: 12.08.2023 – 15.08.2023 (SAMBATA – MARTI) VACANTA SF MARIA

PERIOADA: 27.08.2023 – 30.08.2023 (duminica - miercuri)

PERIOADA: 14.09.2023 – 17.09.2023 (JOI – DUMINICA)

PERIOADA: 28.09.2023 – 01.10.2023 (JOI – DUMINICA)

 

 

 

Ziua 1: Plecare ora 06:00 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei) pe traseul Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Tg Mures - Maramures. Vizitam:

  • Cetatea Targu Mures veche fortificatie de secol XVII, care are sapte bastioane denumite in functie de bresle cum ar fi: Tabacari, Macelari, Dogari sau Blanari. Odata cu ocuparea Transilvaniei de catre austrieci, constructiile din interior au fost demolate. S-a pastrat insa „Turnul Mic” (pe latura din strada Avram Iancu) si Biserica Reformata, intacta si in ziua de azi. Fiind cea mai veche cladire din oras, Biserica Reformata din cetate ramane un simbol.

           Cazare la Hotel/Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).

Ziua 2: Mic dejun.

  • Plecare catre Viseu pentru Plimbare cu Mocanita - ultima cale ferata forestiera activa din Carpati. Trainicele locomotive cu abur va vor purta din nou prin salbatica Valea Vaserului pana la statia Paltin (km 21.6), oferindu-va oportunitatea de a va bucura de minunatele peisaje din Muntii Maramuresului.
  • Dupa plimbarea cu Mocanita ne indreptam catre Borsa, unde, dupa ce vom urca o portiune cu telescaunul, vom porni intr-o scurta drumetie pana la Cascada Cailor din Muntii Rodnei.  (recomandam echipament adecvat unei drumetii usoare - aproximativ 2 km).

           Cazare la Hotel/Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).

Ziua 3: Mic dejun. Vom vizita:

  • Manastirea Barsana, aflata pe Valea Slatinei, este construita cu o unitate stilistica si un simt artistic desavarsit.
  • Memorialul VICTIMELOR COMUNISMULUI SI AL REZISTENTEI („Memorialul Durerii”) aduce un binemeritat si emotionant omagiu victimelor comunismului. Celulele au fost transformate in spatii expozitionale.
  • Cimitirul Vesel din Sapanta al carui nume vine de la multitudinea de cruci multicolore si de la poeziile satirice si epitafurile care sunt inscriptionate pe cruci; se pare ca atitudinea vesela in fata mortii vine de la daci.
  • Manastirea Sapanta Peri are o inaltime de 78 m si se situeaza in prezent pe locul 3 intre lacasurile de cult din Romania, dupa catedrala ortodoxa din Timisoara si biserica romano-catolica Sf. Mihail din Cluj, si inaintea altor edificii impozante de zid, precum bisericile evanghelice din Bistrita sau Sibiu.
  • Manastirea Botiza poarta hramul “Schimbarea la Fata”. Ridicata in stil maramuresean, sub atenta supraveghere a mesterului din Botiza, Vasile Petrehus, manastirea gazduieste o icoana facatoare de minuni.

           Cazare la Hotel/ Pensiune in zona Maramures (Barsana - Viseu - Borsa).

Ziua 4: Mic dejun. Vom vizita:

  • Manastirea Moisei care a indeplinit un rol important in apararea credintei in Maramures prin stransele legaturi cu marile culte ortodoxe din Moldova si Tara Romaneasca.
  • Ceramica Dacica - Sacel Caracteristica acesteia consta in faptul ca lustruirea vaselor se face cu piatra de cremene ( dupa uscare ) pe intreaga suprafata.
  • Ne vom opri in Centrul istoric al orasului Sighisoara este singurul centru locuit din tara noastra care este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO. Construita de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari, cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Vom lua parte la un tur pietonal (vedere exterioara), in urma caruia vom descoperi povesti fascinante: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii, Biserica romano-catolica, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii, Scara Scolarilor, Biserica din Deal, cele 9 turnuri si 2 bastioane ramase in picioare pana in zilele noastre

 

Plecare spre Bucuresti, sosire in functie de trafic.

 

Pretul include: transport cu autocar clasificat, cazare 3 nopti la Pensiune/Hotel 2-3* + mic dejun, ghid atestat insotitor.

 

Pretul nu include: Intrarile la obiectivele turistice (tarifele sunt orientative): Cimitirul Vesel - 10 lei/pers, Bilet tren Mocanita - 84 lei/adult, 74 lei/student/pensionar, 56 lei/elev (in functie de sezon), Telescaun dus-intors Cascada Cailor - 30 lei/pers, Memorialul Durerii - 10 lei/adult, 5 lei/pensionar, 4 lei/elev, Ceramica Dacica Sacel – 5 lei/pers; taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

 

Avans 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

 

Supliment single:  380 lei/pers.

 

Tarife copii:

  • Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet (380 lei).
  • Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet (665 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
  • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

 

Grup minim: 25 persoane.

 

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:

1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;

2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;

3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie.

6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.

7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;

8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);

9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;

10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;

este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;

12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati);

13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;

14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata).