Templul Demir Baba Teke- Mormantul Tracic de la Svestari

EXCURSIE 1 ZI BULGARIA - TEMPLUL DEMIR BABA TEKE - MORMANTUL TRACIC DE LA SVESTARI

DATA: 18.03.2023 (SAMBATA) // 27.05.2023 (SAMBATA) // 01.07.2023 (SAMBATA)

// 16.09.2023 (SAMBATA) // 29.10.2023 (DUMINICA) Pret: 160 LEI / PERS

 

 

Program: Plecare ora 06.30 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta: BUCURESTI - RUSE - SVESHTARI.

 

Manastirea „Sfantul Dimitrie Basarabovo“ este o manastire rupestra ortodoxa bulgara din apropierea orasului Ruse, in nord-estul Bulgariei.

Templul Demir Baba Teke este mormantul lui Hassan Demir Baba Pehlivan. In curte exista un izvor cu ape curative conform legendei. Timp de multi ani, acest loc a fost o escala sfanta atat pentru musulmani, cat si pentru crestini. Elementul pagan ofera si o prezenta puternica si se manifesta in indeplinirea diferitelor rituri de promovare a sanatatii.

Mormantul tracic de la Svestari se afla la 2,5 km sud-vest de satul Svestari, regiunea Razgrad. Este posibil ca acesta sa fie mormantul lui Dromihete , rege al getilor de pe ambele maluri ale Dunarii inferioare (Romania si Bulgaria de astazi).

 

Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pretul include: Transport autocar clasificat, ghid de turism atestat.

 

Pretul nu include: cheltuieli personale, taxa vizitare obiectivele turistice.

 

Termeni de plata : plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii.

 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

 

Tarife copii: Copii pana la 5 ani achita 65% din tarif (120 lei ). Copii cu varste 5 ani – 12 ani achita 85% din tarif (160 lei).

Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.

 

Acte necesare: Carte de identitate sau pasaport. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

 

 

Grup minim: 25 persoane. Tip oferta: standard.

 

 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:

 

 1. tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
 2. agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 3. daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site-ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie.
 4. daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.
 5. ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
 6. conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 7. agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 8. este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
 9. efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati);
 10. transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;
 11. transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane , transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata)
 12. prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

 

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:

 

  1. 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.
  2. 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte

 

de plecare.

  1. 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
  2. 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
  3. 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
  4. 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
  5. 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
  6. 100% pentru biletele de avion.