TURUL SALINELOR

 

CIRCUIT 3 ZILE TURUL SALINELOR

PERIOADA: 05.05.2023 – 07.05.2023 (VINERI – DUMINICA)

PERIOADA: 28.06.2023 – 30.06.2023 (MIERCURI – VINERI)

PERIOADA: 23.08.2023 – 25.08.2023 (MIERCURI – VINERI)

PERIOADA: 13.10.2023 – 15.10.2023 (VINERI – DUMINICA)

 

PRET: 750 LEI / PERS       //       DURATA: 3 ZILE / 2 NOPTI

 

Ziua 1: Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Unirii, Baza Dealului Mitropoliei) pe ruta Bucuresti - Focsani - Targu Ocna - Slanic Moldova – Balvanyos. Vom vizita:

  • Salina Tg. Ocna este una dintre cele mai vechi saline din tara noastra, fiind totodata a treia salina ca marime. Detine cea mai mare baza de tratament din tara, care ofera conditii pentru relaxare, miscare si tratarea afectiunilor respiratorii. In interior este amenajat unul dintre putinele lacasuri de cult din Romania construite in saline, ce poarta hramul Sfintei Varvara.
  • Statiunea Slanic Moldova este cunoscuta in randul turistilor datorita izvoarelor sale cu ape minerale, ale caror calitati au fost premiate cu medalii internationale, dar si datorita cladirilor interbelice. Cea mai cunoscuta cladire dintre toate este cea a Cazinoului. Cunoscut si sub denumirea Cazinoul Regal, a fost construit in timpul regelui Carol I. Construit pentru a atrage turistii in statiune, cazinoul are o arhitectura care imbina mai multe stiluri, cel de baza fiind stilul Art Nouveau, cu influente neorenascentist si neoromanesc. Simbol al statiunii Slanic Moldova, cladirea reda cu succes atmosfera secolului al XIX-lea.
  • Pasul Oituz a constituit dintotdeauna una dintre cele mai importante porti ale Transilvaniei. Pasul asigura legatura intre  orasele Onesti si Targu Secuiesc.

Cazare la hotel/pensiune in zona Balvanyos – Tg. Secuiesc.

 

Ziua 2: Mic dejun.Vom vizita:

  • Salina Praid  este o mina de sare gema din Romania, situata in judetul Harghita. Salina se afla in bazinul muntilor Gurghiului, cuprinsa in Dealul Sarii, formand triunghiul Praid - Ocna de Jos - Ocna de Sus Acest climat unic se recomanda tuturor si nu este un secret faptul ca sederea in microclimatul salinei este benefic pentru anumite probleme de sanatate. Pentru persoanele sanatoase mediul subteran ajuta la relaxare, la infrumusirea pielii si la revigorare.
  • Sovata este o statiune cu sezon permanent, care a fost mentionata pentru prima data ca taram vindecator intr-un document din anul 1597, dar abia in 1850 a fost numita statiune balneara. Este inconjurata de dealurile Cireselu, Capela si Bechis, care sunt  acoperite cu paduri de amestec si care definesc un climat subalpin cu veri racoroase si ierni blande.

Lacul Ursu s-a format in urma prabusirii unei exploatari de sare la data de 27 mai 1875, fiind astfel singurul lac natural din lume caruia i se cunoaste data de formare. Numele sau provine de la forma pe care o are si despre care se spune ca seamana cu blana unui urs. Lacul prezinta la suprafata un strat izolator de apa dulce, ceea ce permite pastrarea caldurii in apa sarata si impiedica degajarea ei in atmosfera. Cu o suprafata de peste 40.000 mp, lacul Ursu detine titlul de cel mai mare lac helioterm din lume.

Cazare la hotel/pensiune in zona zona Tg. Mures.

 

Ziua 3: Mic dejun. Vom vizita:

  • Salina Turda a fost refacuta intre anii 2008-2010. S-a instalat un lift panoramic, o roata cu gondole, s-a creat un spatiu de agrement cu debarcader in care turistii se pot da cu barcutele. Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Sedimentarea sarii a avut loc in bazine marine izolate, in conditii de climat cald si relativ umed pe fondul unei subsidente active. Situat in partea de Nord-Est a orasului, zacamantul se intinde pe o suprafata de aproximativ 45 km, iar grosimea medie a sarii se situeaza in jurul valorii de 250 m. Aparitia sarii la suprafata, ca urmare a erodarii rocilor sterile situate in acoperisul zacamantului de catre Valea Florilor si Valea Sarata, a facut ca prezenta ei sa fie cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri.
  • Scurta oprire in Alba Iulia pentru a vizita Catedrala Reintregirii Neamului (simbol al reintregirii Romaniei si a Unirii) si Cetatea Alba Carolina.

Plecare spre Bucuresti, sosire in functie de trafic.

Pretul include: transport cu autocar clasificat, 3 nopti cazare Hotel/Pensiune 2-3* cu mic dejun, ghid de turism atestat.

 

Pretul nu include: intrarile la obiectivele turistice – au caracter orientativ (Salina Tg Ocna – 32 lei/pers, Salina Praid – 50 lei/pers, Salina Turda - 60 lei/pers), cheltuieli personale, taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata, alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

 

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare.

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking). Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

 

Supliment single: 300 lei/pers. Grup minim: 25 persoane.

Tarife copii:

Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (485 lei).

Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (635 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.

Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

 

Acte necesare: Carte de identitate valabila.

 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:

1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;

2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;

3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 

4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie.

6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.

7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia “sau similar” face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);

9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.

10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;

11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;

12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.

13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.

14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata).